Tech

Wardrivende spammer krijgt boete

09 mei 2007 15:53 Aangepast: 30 april 2018 00:34

&#13; &#13; <p>Bijna een jaar geleden <a href="http://www.bright.nl/wardrivende-spammer-gespot" target="_blank">schreven</a> we al dat de OPTA een wardrivende spammer in het vizier had. </p>

Nu heeft de telecomwaakhond die toeziet op de naleving van het Nederlandse spamverbod, een boete uitgedeeld aan de beste man. De directeur van het bedrijf ID2001 mag 55.000 euro betalen, omdat hij meer dan twee jaar lang spam verstuurde. Dat deed hij via de onbeveiligde draadloze netwerken van anderen. Met een laptop reed de ID2001-directeur het land rond om stiekem van andermans internetaansluitingen gebruik te maken. Deze tactiek kon niet verhinderen dat de speurders van de OPTA de man achterhaalden.

Omdat de OPTA de directeur al eerder had gewaarschuwd, kreeg hij de op één na hoogste boete die OPTA ooit heeft opgelegd aan een privé-persoon. Grappig detail: in 2004 klaagde ID2001 nog dat Spamvrij.nl het bedrijf een spammer had genoemd ('Zonder enige bewijsvoering heeft Spamvrij.nl aangegeven dat ID2001 email verstuurd (sic!) of laat versturen.') Tja, zo'n mooie ontkenning past dan weer helemaal in het plaatje dat spambestrijders van spammers hebben.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van