Ga naar de inhoud
Tech

PvdA aast ook op verbod van Manhunt

&#13; &#13; <p>Nadat Groot-Brittannië het bloeddorstige spel <a href="http://www.rockstargames.com/manhunt2/" target="_blank">Manhunt 2</a> deze week <a href="http://abc.net.au/news/stories/2007/06/20/1957131.htm" target="_blank">heeft verboden</a> en ook &#13; de Europese Unie afkoerst op&#13; <a href="http://www.bright.nl/duitsland-wil-strengere-eu-regelgeving-voor-games">strengere regels voor games</a>, heeft PvdA-Kamerlid <a href="http://www.jeroendijsselbloem.pvda.nl/" target="_blank">Jeroen Dijsselbloem</a> vanochtend <a href="http://www.bright.nl/pvda-aast-ook-op-verbod-van-manhunt#vragen">kamervragen</a> over Manhunt gesteld aan minister van justitie Hirsch Ballin. </p>

Hij ziet het liefst ook hier een ban op de game die in juli zou uitkomen. Dijsselbloem vraagt onder meer 'Acht u een verbod wenselijk?' en 'Wat zijn de juridische mogelijkheden om in Nederland een dit extreem gewelddadige en sadistische spel te verbieden?'. Censuur is trouwens helemaal weer hip, want het kabinet wil ook terroristische sites laten blokkeren door providers.

Kamervragen Jeroen Dijsselbloem (PvdA) aan minister van Justitie Hirsch Ballin, 20 juni 2007:

1. Heeft u kennis genomen van het bericht 'Britten bannen computerspel Manhunt'?

2. Wanneer zal Manhunt2 in Nederland te krijgen zijn? Wat is uw oordeel over dit spel?

3. Acht u een verbod wenselijk?

4. Wat zijn de juridische mogelijkheden om in Nederland een dit extreem gewelddadige en sadistische spel te verbieden?'

5. Welke gezamenlijke aanpak is in Europees verband mogelijk en wenselijk?

6. Welke initiatieven kunnen we van u verwachten om het systeem van leeftijdsclassificatie van games te verbeteren cq te vervangen, de verkoop van deze games aan kinderen zoveel mogelijk in te perken en de bewustwording onder ouders van de risico's van geweld in games te vergroten?

7. Welke kabinetsinitiatieven kunnen we verder verwachten om het 'normaal' worden van geweld in ons dagelijks leven door de toenemende invloed van gewelddadige beeldcultuur zoveel mogelijk terug te dringen?

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl