Tech

Niet van echt te onderscheiden boeken bij Blurb

22 juni 2007 11:42 Aangepast: 30 april 2018 00:03

&#13; &#13; <p>Bij doehetzelf-uitgever <a href="http://www.blurb.com/" target="_blank">Blurb</a> kan je fotoboeken, <a href="http://www.bright.nl/van-forumthread-tot-roman" target="_blank">blooks</a>, portfolio's en allerlei andere soorten boeken zelf maken met behulp van gratis software. </p>

Vanwege verzendkosten en levertijden was Blurb voor niet-Amerikanen nog onaantrekkelijk, maar dat verandert nu Blurb voor Europese klanten gaat drukken in Eindhoven. Bright sprak met directeur Eileen Gittins, die nog een primeur onthulde: Blurb wordt vandaag geïntegreerd in Flickr, zodat je je kiekjes vanuit de fotosite in je Blurb-boek kan slepen. Een paar klikken later heb je je eigen fotoboek besteld.

Wanneer gaat Blurb drukken in Nederland?
Eileen Gittins: Over vier weken beginnen we. Tot nu toe waren we voor Europeanen veel te duur. Soms waren de verzendkosten hoger dan om het boek te maken. Maar dat gaat nu veranderen. De verzendkosten worden zo'n 10 euro of minder en de levertijd gaat terug naar vijf tot zeven dagen.

Welk bedrijf in Eindhoven drukt de boeken?
Dat houden we geheim, omdat dat bedrijf dan misschien wordt overspoeld met klantenvragen en -verzoeken, terwijl wij die horen af te handelen.

Wat is het verschil tussen Blurb en Lulu, een andere site waar je zelf je boeken kan laten drukken?
Bij Lulu moet je je boek zelf vormgeven, bij ons doe je dat met onze eigen software: Booksmart. De groep mensen die weet hoe je een boek mooi moet opmaken is klein, dat nemen wij uit handen. Bovendien richten wij ons meer op glossy boeken die er mooi en stijlvol uitzien. Onze boeken zijn niet te onderscheiden van die in de winkel liggen, ze hebben dezelfde kwaliteit. Bovendien maken we het voor klanten makkelijk om hun weblogs bij diensten als Blogger, Typepad, LiveJournal of Wordpress te converteren naar onze software die er een boek van maakt.

Wat voor boeken worden het meest verkocht?
Fotoboeken en trouwboeken. Ook veel bedrijven bestellen boeken om bij evenementen weg te geven. Een van de meest verkochte boeken is Prefab Green van ontwerper Michelle Kaufmann.

Hoeveel gebruikers heeft Blurb?
Meer dan honderdduizend. We zijn nu ruim een jaar bezig.

Waarom alleen boeken en geen dvd's, kalenders, tijdschriften?
Misschien ooit. We richten ons eerst op boeken omdat daar de meeste vraag naar is. We overwegen wel om e-books te gaan verkopen.

Nog geen claims over auteursrechtenschendingen ontvangen?
Nog niet. We zijn er niet bang voor. In Amerika zijn wij maar beperkt aansprakelijk voor dit soort zaken. Mensen tekenen voor de bestelling zelf dat ze alle rechten bezitten. En als blijkt dat ze die niet hebben, dan halen we het boek van onze site af.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van