Tech

Preview op Graduation Show 2007

01 maart 2007 12:28 Aangepast: 29 april 2018 21:59

&#13; &#13; &#13; &#13; <p>De eerste studenten hebben hun eindwerk al klaar op de Design Academy. </p>

In juni volgt de rest. En in oktober zijn ze allemaal te zien tijdens de Dutch Design Week. Een preview dus.

Gisteren werd in Eindhoven op de Design Academy het werk getoond van de eerste lichting afgestudeerde studenten. De tweede lichting en de masters doen hun eindexamen in juni. In een wat informelere setting dan tijdens de Dutch Design Week toonden 65 studenten hun werk dat van vrij hoge kwaliteit was. Van persoonlijke en poëtische vertalingen van hun visies tot affe producten die alleen nog maar een producent nodig hebben. Een aantal voorbeelden.

Bart Hess :: A hunt for Hightech :: man and Identity
Een verstilde animatie geeft de belevingswereld van het ‘future fur’ weer. 'In een wereld waar natuur en techniek versmolten zijn, waar technologie ademt en waar overleven zonder onmogelijk is, heeft een jager zijn leven gewijd aan het zoeken naar exclusieve pelsen voor zijn geliefde.' Want, zo meent Hess: 'Het is zonde om de echte wereld na te bootsen'. Een serie stalen laat zien hoe nep-bont een meerwaarde krijgt.

Steven Kessels :: Ventilator :: man and Well-being
Kessels brengt de techniek achter objecten graag in beeld. 'Mensen weten helemaal niet meer wat er nodig is om een apparaat te laten functioneren.' Dat levert in elk geval een mooi beeld als dit op.

Greetje van Tiem :: Druk, in-, af- :: man and Leisure
Kranten als basis voor textiel. Oude herinneringen worden omgezet in een tapijt.

Jan-Willem Bosch :: Suitcase + Cupboard = Subcase :: man and Leisure
Zeul je hele kantoor en kledingkast met je mee.

Jan Rune Erikstad :: Ophangsysteem :: man and Well-being
Ingenieus ophangsysteem voor wand en plafond waar geen schroef aan te pas komt. Door middel van een rubberen ring die zich vastklemt in een gat in de muur kunnen verschillende knoppen of haken bevestigd worden.

Cebine Nieuwenhuize :: Prostetic juwelry :: man and Well-being
Een reactie op bestaande protheses. Waarom zou je het ontbrekende deel van het lichaam namaken als jer er ook iets heel anders en creatievers mee kan doen?

Peter Verschuuren :: Living Sofa :: man and Living
Bank waarbij de kleur de hardheid en het gebruik aangeven. Relaxen op het lichtgroene zachte deel en werken met de laptop op het harde donkergoene deel. De schuine lijn geeft tevens de oplopende hardheid aan.

Felix Taro Gragnato :: Cloud :: man and Living
Modulair systeem waarbij de verschillende onderdelen door middel van magneten aan elkaar geklikt worden. De magneten zijn tevens de punten waar het electrisch circuit wordt doorverbonden.

Reinier Bosch :: Kast :: man and Living
Prachtige zwevende kast die is ontdaan van zijn constructie door alle onderdelen op te hangen aan snaren die, wanneer je de kast gebruikt, zachtjes geluid maken.


Peter Verschuuren :: Transparante klok van hout.


Diverse materiaalstudies.

De tentoonstelling van eindexamenwerk van de eerste lichting bachelors was helaas maar een dag te zien. Tijdens de Dutch Design Week in het najaar zal een selectie van de werken nogmaals worden tentoongesteld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van