Tech

Cd van C64-orkest in retro-stijl

13 november 2007 14:09 Aangepast: 29 april 2018 21:59

&#13; &#13; <p>&#13; &#13; Het Nederlandse <a href="http://www.bright.nl/klassiek-orkest-speelt-commodore-64-muziek" target="_blank">C64 Orchestra</a>, dat deze maand optreedt met klassieke uitvoeringen van gamesmuziek van vroeger, heeft gisteren een cd uitgebracht: <a href="http://www.oninternet.nl/project.asp?projectId=40" target="_blank">Run 10</a>. </p>

De cd-verpakking, ontworpen door Hotel, is prachtig: een retro Commodore-keyboard. Doet me denken aan die 'diskette' van de single Blue Monday van New Order. Die hoes kostte platenlabel Factory destijds per verkocht exemplaar meer dan het opleverde. Maar wijlen platenbaas Tony Wilson steunde zijn designer Peter Saville. Blue Monday werd een van de best verkochte singles in de Britse muziekhistorie.

Run 10 van C64 Orchestra wordt ook verkocht na het concert van het Commodore-orkest aankomende zaterdag in Hengelo. Ontwerpbureau Hotel haalde overigens eerder al een prachtig staaltje uit met de cd-hoes van DuvelDuvel. De gedachte: alleen met een bijzondere verpakking kan je in de toekomst nog fysieke cd's verkopen. Niet voor niets is er tegenwoordig een Blue Monday Owners Club.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore