Tech

Eerste indruk: HTC TyTN II

16 november 2007 13:13 Aangepast: 29 april 2018 21:59

&#13; &#13; <p>Voor HTC-kenners is de TyTN II even wennen. </p>

Het qwerty-toetsenbordje schuift niet naar links open zoals bij de voorganger, maar naar rechts. Ook de stylus zit net aan de andere kant in het toestel opgeborgen. Daar moet je je automatismes even op aanpassen. Nieuw is dat je het scherm naar boven kunt omklappen. Deze 'laptopfunctie' is best handig, want door de ingebouwde gps kun je 'm zo als navigatiesysteem gebruiken in de auto.

Door de gps kun je allerlei location based diensten gebruiken, op het opstarscherm zie je bijvoorbeeld een lokaal weerbericht. Het tastscherm bedien je met een stylus, maar met dunne vingers en lange nagels lukt het ook zonder stylus wel. Het scherm lijkt beter te kalibreren dan bij zijn voorganger het geval was.

Het toestel is redelijk zwaar (190 gram) en dik (19 mm), maar kan dan ook erg veel. De TyTN II heeft een 3-megapixelcamera, een 2,8 inch kleurenscherm, businesscard-scanner, ondersteunt snel internet via HSDPA, UMTS en heeft ook wifi. Het toestel draait op Windows Mobile 6 Professional, en heeft Outlook, Office en IE. Door het qwerty-toetsenbord ideaal om onderweg mee te mailen dus. Of MSN'en, want een mobiele versie van MSN staat standaard op het toestel. Adviesprijs zonder abonnement is 729 euro.


Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van