Tech

Check ontbossing in Google Earth

19 december 2007 18:03 Aangepast: 29 april 2018 21:28

&#13; &#13; <p>&#13; &#13; &#13; De Universiteit Wageningen en <a href="http://www.sarvision.nl">SarVision</a> hebben Google Earth-bestanden <a href="http://www.sarvision.nl/main.php?sn=side_nav.php&ct=news.php#2007-12-16" target="_blank">online gezet</a> waarmee je in Google Earth animaties kan zien van de ontbossing op onder meer Sumatra. </p>

SarVision doet daar met nieuwe satellietradartechnieken onderzoek naar. Niels Wielaard van SarVision zegt dat ze zelfs op boomniveau kunnen kijken, terwijl Google's beelden van de regenwouden acht jaar oud en vaag zijn.

Zelfs indianenstammen in de Amazone bekijken de Google Earth-applicaties van SarVision op laptops in de rimboe. De bedoeling is dat we straks via Google Earth kunnen controleren of de landen die vorige week op de Klimaattop op Bali afspraken hebben gemaakt over het bestrijden van illegale kappraktijken zich daar aan houden. SarVision en de Wageningse onderzoekers werken met nieuwe satellietradartechnieken waarmee ze door de dichte wolken boven de regenwouden kunnen kijken.


Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van