Tech

Weblogprotest richting Brussel slaagt

22 januari 2008 13:25 Aangepast: 29 april 2018 20:57

&#13; &#13; <p>&#13; De <a href="http://www.europarl.europa.eu/activities/committees/membersCom.do?body=CULT&#13;&#10;" target="_blank">cultuurcommissie</a> in het Europees Parlement stemde vandaag over <a href="http://www.eff.org/issues/eff-europe/bono-cult-amendments#Paragraph_9a_.28new.29" target="_blank">amendementen</a> die internetproviders hadden kunnen verplichten tot blokkeren of filteren van bijvoorbeeld auteursrechtelijk materiaal. </p>

Diverse weblogs zetten een online protestactie op touw. Met succes: het omstreden amendement werd ingetrokken, meldt PvdA-politica Emine Bozkurt ons zojuist vanuit Brussel.

Volgens Bozkurt waren er tal van protestmailtjes bij haar en haar collega's in het europarlement binnengekomen, waarna het amendement alsnog niet in stemming werd gebracht. Ook de Nederlandse weblogger Alper ondernam gisteren actie richting de Nederlanders in de betreffende EP-commissie om toch vooral tegen het omstreden amendement te stemmen. Was het aangenomen dan had het kunnen leiden tot een verlenging van de termijn van het auteursrecht en het blokkeren van materiaal door providers.

Volgende maand komt de kwestie mogelijk nog ter stemming in een plenaire zitting. Ook dan zal er protest van internetters zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van