Tech

iJailbreak van 13-jarige hackt elke iPhone in 3,5 minuut

14 februari 2008 13:56 Aangepast: 29 april 2018 20:26

&#13; &#13; <p>Nou mensen, bel die iPhone-hacker die je via Marktplaats had gevonden maar weer af: er is nu een programmaatje dat elke iPhone, ook de nieuwe 'out of the box'-modellen met de jongste versie (1.1.3) van de iPhone-software, binnen 3,5 minuut kraakt. </p>

Het Macintosh-programmaatje, iJailbreak, is geschreven door de 13-jarige AriX. Zelfs mijn oude 4 gb iPhone die al menig hack heeft moeten doorstaan bij Bright en 1.1.3 hardnekkig weigerde, gaf zich binnen een paar minuten over.


iJailbreak werkt momenteel op Mac OS 10.5 (Leopard).
Aan een versie voor Tiger (10.4) wordt gewerkt.

Wat eerst nog een hele avond en recenter uren duurde (of als je heel handig en geoefend bent misschien een half uur) is nu een kwestie van een paar minuten geworden. Speciale skills zijn er ook niet meer nodig: iedereen die een iPhone kan bedienen kan 'm nu ook hacken. Doe een Herstel van de iPhone-software, zet de jongste versie 1.1.3 erop en start iJailbreak 0.5.3. Het jailbreaken of open zetten van de iPhone duurt een minuut, het unlocken zodat het toestel ook met een Nederlandse simkaart werkt is binnen 2,5 minuut gepiept. Een nieuw wereldrecord.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van