Tech

Asus pc's in bamboe nog knuffelbaarder

07 maart 2008 18:30 Aangepast: 29 april 2018 19:55

&#13; &#13; <p>Vooral hardwarefabrikant Asus krijgt veel aandacht van de &#13; bezoekers van de CeBIT in Hannover. </p>

En dat is helemaal te danken aan de Eee PC. Asus kondigde onlangs een nieuw model aan van de kleine laptop, met een 9 inch scherm (in plaats van 7 inch) en meer opslagruimte. Maar niet alleen de Eee’s zijn populair, ook de bamboelijn van Asus is erg geliefd. Foto’s na de klik.


Warm en natuurlijk.

In Hannover zijn een aantal concept laptops en een desktop pc van Asus te zien die aan de buitenkant bekleed zijn met bamboe. Het materiaal geeft de computers een veel vriendelijkere uitstraling en het voelt ook nog eens lekker.


'Spirituele warmte', volgens Asus.


Conceptversie van de laptop.

De nieuwe Eee PC's stonden helaas veilig achter glas, waardoor we de nieuwe kleintjes van Asus niet even konden testen. Het gaat in ieder geval om twee nieuwe modellen (modelnummers waren afgeplakt), met een 9 inch scherm, 1 GB aan geheugen en 8 of 12 GB aan opslagcapaciteit. Het model met 12 GB krijgt een prijskaartje van 399 euro. Beide modellen zijn vanaf de zomer in een aantal landen verkijgbaar, met Linux of Windows XP.


Helaas achter slot en grendel.

Wat opvalt, is dat de zwarte randen rond het scherm, waar bij de ‘oudere’ 7 inch versie de speakers zitten, bij de nieuwe Eee PC niet zijn terug te vinden. Dat geeft de laptop een iets frissere uitstraling. Daarnaast zijn ook het keyboard en de touchpad iets groter uitgevallen. Dat betekent dus dat je met de nieuwe modellen minder vaak een verkeerde toets zult aanslaan.


Flink meer ruimte en toch nog klein.


Alle modellen zijn straks te verkrijgen met Windows XP.

De 7 inch versie heeft 512 MB geheugen en ‘slechts’ een 4 GB SSD schijf. Dit model is dan ook honderd euro goedkoper (299 euro). Het is nog niet bekend wanneer de Eee PC (officieel) in Nederland te koop zal zijn.


De Het 7 inch model met de zwarte randen rond het scherm.


De Eee pc komt uit in verschillende kleuren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van