Ga naar de inhoud
Tech

Eerste indruk: Vodafone 520 photoframe

&#13; &#13; <p>Digitale fotolijstjes bestaan al langer en werken standaard met een geheugenkaart. </p>

Sommige hebben ook wifi of bluetooth om er draadloos foto's op te zetten. Vodafone is met iets nieuws gekomen, een digitaal fotolijstje met een simkaart, de Vodafone 520 photo frame. Met je mobiele telefoon kun je foto's per MMS naar het lijstje sturen. Het scherm heeft een interngeheugen van 100 MB, uitbreidbaar met een SD-kaartje, en een tft-scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels.

De simkaart die bij het lijstje wordt geleverd, is hiervoor speciaal geprogrammeerd. Je kan 'm dus niet zomaar in een mobiele telefoon gebruiken. Nou ja, het kà n wel, maar dan loop je het risico dat hij niet meer bruikbaar is in de fotolijstje. De simkaart heeft gewoon een telefoonnummer, dus kun je je foto's per MMS naar het 06-nummer sturen. Binnen een paar seconden zie je ze zo in het lijstje verschijnen. Het werkt eenvoudig en snel.

Voordeel van de simkaart is dat je zo van afstand de foto's op de lijst kan beheren. Stel je voor dat je een lijst in je studentenhuis hebt staan waar iedereen zijn feest- en vakantiefoto's naar MMS't, of zet 'm bij je oma neer op de vensterbank. De simkaart werkt trouwens alleen in Nederland. In het buitenland zou het ophalen van foto's te veel kosten.


Zo hang je je MMS'jes aan de muur

Om de foto's op de lijst te beheren kun je ook gebruikmaken van een persoonlijke pagina op Vodafone.nl. Je kunt daar foto's toevoegen vanaf je computer, de volgorde van foto’s wijzigen, uitsnedes maken, roteren en de snelheid van de slideshow aanpassen. Sla je de veranderingen op, dan krijgt het lijstje via het Vodafone-netwerk een signaal om de nieuwe data op te halen. Ook met de knoppen achter op het lijstje kun je de foto's draaien, deleten en de instellingen van de diashow aanpassen.

Kortom, het lijstje werkt prima. Je doet de stekker erin en de rest wijst zich vanzelf. Helaas moet ook vanaf dit fotolijstje altijd een snoer naar een stopcontact lopen en is er slechts één design beschikbaar: zwart. Prijs: 149,99 euro.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl