Tech

World of Warcraft met ogen te spelen

06 mei 2008 15:17 Aangepast: 29 april 2018 19:24

&#13; &#13; &#13; <p>Britse wetenschappers <a href="http://technology.newscientist.com/channel/tech/dn13830-eyetracking-interface-means-gamers-looks-can-kill.html?feedId=online-news_rss20" target="_blank">ontwikkelen technologie</a> waardoor mensen met een zware fysieke handicap 3D-computerspelletjes zoals World of Warcraft en Second Life alleen met hun ogen kunnen spelen. </p>

De zogeheten staar-interactie is op zich niet nieuw en helpt mensen al sinds de negentiger jaren om 2D-computeromgevingen te besturen en om te communiceren via virtuele toetsenborden. Met hun ogen slepen de gebruikers een cursor naar een object en staren er eventjes naar om een muisklik te simuleren. Dat is echter te onnauwkeurig, te beperkt en veel te traag voor het tempo van 3D-games. Als gamer moet je snel je avatar verplaatsen, viewpoints veranderen, objecten manipuleren en ondertussen ook nog met spelers communiceren.

De wetenschappers gebruiken dan ook een combinatie van de traditionele staar-interface gebaseerd op camera's die de ogen volgen met een reeks software commando's die powermoves mogelijk maken. Even wegkijken van het scherm en je avatar roteert of iconen verschijnen op het scherm waarmee je een bepaalde actie snel oproept. Deze ontwikkeling biedt mensen die hun armen niet kunnen bewegen de mogelijkheid tot interactie en acties die in het werkelijk leven niet mogelijk zijn.


Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van