Tech

Schatkamer Bouwkunde TU Delft in rook opgegaan

14 mei 2008 12:11 Aangepast: 29 april 2018 18:53

&#13; &#13; <p>Bij de grote brand die gisteren de faculteit bouwkunde van de <a href="http://www.tudelft.nl/" target="_blank">TU Delft</a> heeft verwoest zijn gelukkig geen persoonlijke slachtoffers gevallen, maar veel historisch materiaal en collecties zijn verloren gegaan. </p>

Om een indruk te geven wat voor collecties er in dit gebouw aanwezig waren: oorspronkelijk zou morgen de tentoonstelling Architecture Collections – Past, Present & Future geopend worden. Deze tentoonstelling zou tachtig maquettes herbergen van onder andere Jean Prouvé, Le Corbusier, Loos, Duiker en Frank Lloyd Wright.

Tevens zou er een bijzondere collectie van tachtig schaalmodellen van Gerrit Rietveld te zien zijn en originele stoelen uit de stoelencollectie van de faculteit waaronder stoelen van J.J.P. Oud, Prouvé, Gispen en Rietveld.

Update: Bij een eerste inspectie door de brandweer die het gebouw is binnengegaan, blijkt dat de eerder als verloren beschouwde onvervangbare collectie stoelen beschermengeltjes heeft gehad. Een groot deel blijkt ongeschonden, net als een groot deel van de maquettes.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore