Tech

Nederlander haalt top 50 apps voor Android

16 mei 2008 12:01 Aangepast: 29 april 2018 18:53

&#13; &#13; <p>Er is nog geen mobiel te vinden die het draait, maar applicaties voor Android <a href="http://code.google.com/android/images/adc1r1_deck.pdf" target="_blank">zijn er al genoeg</a>. </p>

Google had eind vorig jaar voor zijn aankomende open source-besturingssysteem voor telefoons een wedstrijd uitgeschreven. De top 50 is nu bekend en ook landgenoot Eric Wijngaard uit het Friese Waskemeer heeft de lijst gehaald met zijn programma PicSay en won daarmee 25 duizend dollar. Met de applicatie kunnen gebruikers foto's maken, er tekst aan toevoegen en dit eenvoudig online publiceren.

Google wil duidelijk dat Android een succes wordt en stelde voor de wedstrijd dan ook 10 miljoen dollar aan prijzengeld beschikbaar. De lijst geeft al een goede indruk wat er allemaal mogelijk is met het besturingssysteem. Voorbeelden zijn AndroidScan, een barcode scanner die een productcode scant en vervolgens online opzoekt voor vergelijkingen, of CallACab waarmee je overal ter wereld een taxi kunt oproepen zonder te weten waar je bent.

Komende maandag vind je op Bright.nl een Uitlegparty over Android.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore