Tech

Grootschalig tanken via stopcontact nu mogelijk

17 juni 2008 14:17 Aangepast: 29 april 2018 18:22

&#13; &#13; <p>Vandaag presenteerde energiemaker Essent op het TT Circuit in Assen 'een <a href="http://www.z24.nl/bedrijven/beurs/artikel_19077.z24" target="_blank">direct toepasbaar concept</a> dat het grootschalig elektrisch rijden in Nederland in een stroomversnelling brengt'. </p>

De doorbraak maakt op grote schaal elektrisch autorijden in Nederland mogelijk. Essent ontwikkelde een slim netwerk dat het opladen van elektrische auto’s in principe overal in Nederland mogelijk maakt.

Het speciale netwerk, het zogenoemde MSG-netwerk (Mobile Smart Grid), is gewoon via de huidige stopcontacten en de huidige elektriciteitsnetten toegankelijk. Het slimme van het systeem is dat het bij elk stopcontact de identiteit van de afnemer herkent. Wie in een willekeurig stopcontact in Nederland de accu van zijn/haar elektrische wagen oplaadt, krijgt vanzelf de rekening op de mat.

Een lege accu voltanken kan met stopcontacten langs de snelweg in een minuut of tien minuten. Opladen thuis duurt langer. Voor een elektrische wagen is geen BPM verschuldigd en ook geen wegenbelasting. Op een kilowattuur, ter waarde van 20 eurocent, kan acht kilometer gereden worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van