Ga naar de inhoud
Tech

SPAM gaat het weer helemaal worden in 2009

&#13; &#13; <p>Spam is helemaal <a href="http://www.channelweb.co.uk/crn/news/2224273/spam-sales-surge">terug van weggeweest</a>. </p>

Uit 'onderzoek' blijkt dat drie op de tien internetters wel eens wat zou kopen naar aanleiding van een ongevraagd e-mailtje. Nu is op dat cijfer wel iets af te dingen: het is gebaseerd op een poll op de website van Spam-bestrijder Marshal. Met de tamelijk suggestieve vraagstelling 'Welk product heeft u wel eens gekocht dat werd geadverteerd in een Spam-e-mailtje?' hoopt het bedrijf enige gratis publiciteit te scoren. Dat is bij dezen mooi gelukt. Grootste verrassing is hoe dan ook de conclusie dat je daadwerkelijk netjes producten krijgt thuisgestuurd wanneer je geld overmaakt aan een bedrijf dat zich bedient van spam-praktijken.

Kennelijk bevat ieders spambox een welig tierende zwarte markt van eerlijke ondernemers die waar aanbieden die we nu eenmaal niet in de winkel durven te kopen. Ik neem mijn spamfolder dan ook terstond bloedserieus. Een kleine grasduinsessie levert veel moois op: mocht iemand in de bedstee enige assistentie kunnen gebruiken, je e-mailaccount biedt toegang tot merkmedicatie van 80 cent per pil. Koopje! Schokkender is dat Gmail meent ons een schat aan nieuwswaardige video's te moeten onthouden: links naar de video's "John McCain Takes the Olympic Gold in 'Gymnastics'" en "Paris Hilton Gives Birth To Twins...Aliens" worden helaas geblokkeerd.