Tech

T-Mobile plat door fusie en nieuwe iPhone abonnees

21 augustus 2008 09:10 Aangepast: 29 april 2018 17:20

&#13; &#13; <p>Een grote storing zorgde er woensdag voor dat het netwerk &#13; van T-Mobile plat kwam te liggen. </p>

Veel mensen konden niet bellen of gebeld worden. Jammer genoeg is dit waarschijnlijk niet de laatste keer dat de klanten van de telecomaanbieder problemen zullen ondervinden. Doordat het bedrijf z’n netwerk combineert met Orange en door de grote toestroom van nieuwe iPhone-abonnees is het T-Mobile netwerk instabiel geworden.

‘Soms leiden werkzaamheden tot het tijdelijk wegvallen van het netwerk. Dat gebeurt vaak lokaal en kortstondig, maar dat kan ook langdurig zijn en in een groter gebied gebeuren’, aldus woordvoerster Priscilla Tomasoa van T-Mobile tegenover Tweakers.net. De integratie van de netwerken is in oktober klaar. T-Mobile verwacht dat dan de problemen voorbij zullen zijn. Ook moet dan het bereik van het netwerk een stuk zijn verbeterd.

Update 22 aug: Volgens Tomasoa heeft de toestroom iPhones-abonnees niets met de storing te maken. 'De reden van de storing is dat er die nacht werkzaamheden aan het netwerk zijn uitgevoerd. Daarin is iets niet volgens plan verlopen, waardoor er in een beperkt deel van het netwerk een storing optrad. Dit had uiteindelijk tot gevolg dat een klein deel van onze klanten niet altijd hebben kunnen bellen of gebeld kunnen worden tijdens de duur van deze storing.'

Dan ook nog een positieve noot. Net na de vakantieperiode verlaagt T-Mobile de tarieven voor bellen en internetten in het buitenland. Per 1 september 2008 worden de tarieven voor datagebruik verlaagd van tien naar twee euro per mb.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van