Tech

Picasa herkent gezichten

03 september 2008 09:48 Aangepast: 29 april 2018 17:20

&#13; &#13; <p>Ben jij zo iemand die bij iedere gelegenheid z’n camera of mobieltje te voorschijn haalt om elk moment te vereeuwigen? Grote kans dat je pc &#13; dan vol staat met honderden foto’s en je vaak de grootste moeite hebt om een bepaald plaatje terug te vinden. </p>

Zoekgigant Google probeert daar nu samen met Neven Vision iets aan te doen met een update voor Picasa. De fotosite krijgt de mogelijkheid om gezichten te herkennen, waardoor het gemakkelijker moet worden om foto’s terug te vinden.

Picasa kan dankzij de update automatisch collecties van foto’s maken waarop volgens de site dezelfde persoon staat. Gebruikers kunnen vervolgens in één keer een naam tag aan de geselecteerde foto’s toevoegen. Nadat een naam is toegevoegd aan een foto, zal Picasa bij nieuwe foto’s automatisch dezelfde tag plaatsen.

Volgens Stephen Shankland van CNet, versnelt de software het taggen van je foto’s, maar werkt het niet perfect. Soms herkent Picasa de gezichten niet, of denkt het dat objecten vlakbij een gezicht deel zijn van dat gezicht. In een reactie laat Google weten dat de software vooral goed werkt als een persoon recht de camera inkijkt. De zoekgigant kocht de herkenningssoftware in 2006 van Neven Vision.


Picasa herkent je uit duizenden. Afbeelding:CNet

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van