Tech

Geen belangstelling meer voor Google's browser

14 oktober 2008 12:24 Aangepast: 29 april 2018 16:49

&#13; &#13; <p>Google was begin september in het nieuws omdat het zoekbedrijf een eigen internetbrowser uitbracht, Chrome. </p>

De browser waarmee surfen sneller moet gaan en webapplicaties beter moeten draaien, was even volop in de belangstelling. Maar nu de rust weer terug is gekeerd lijkt Chrome nauwelijks indruk te hebben gemaakt.

Het marktaandeel van Chrome steeg op 3 september razendsnel naar 3,1 procent, volgens de statistieken van getclicky.com. Maar een paar dagen later zakte de belangstelling als een plumpudding in elkaar. Op dit moment is het marktaandeel van Google’s browser 1,6 procent. Ter vergelijking: 29,3 procent gebruikt Firefox en 62 procent Internet Explorer. Het gebruik van Microsofts Internet Explorer zakte op de dag dat Chrome uit kwam met drie procent, maar was een dag later al weer terug op niveau.

Is het vanwege de kritiek die Chrome kreeg? Was Google te laat met het uitbrengen van de browser op Mac en Linux? Geen idee, maar Chrome wordt door Google al niet meer gepromoot op diens zoekpagina en dat zegt misschien wel genoeg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van