Tech

YouTube Special: Verkiezingsvoorpret

03 november 2008 10:11 Aangepast: 29 april 2018 16:18

&#13; &#13; &#13; &#13; <p>In tientallen muziekvideo's en persiflages staan Obama, McCain en Palin centraal. </p>

Wij mogen niet op ze stemmen, maar gelukkig wel om ze lachen.

Op 4 november kiest Amerika een nieuwe president. De voorpret van deze verkiezingen is al weken bezig op sites als YouTube. In tientallen muziekvideo's en persiflages staan Obama, McCain en Palin centraal. Wij mogen niet op ze stemmen, maar gelukkig wel om ze lachen. Deze selectie is door onze voorverkiezing gekomen.

Don't vote
Stemmen is belangrijk, dat is de boodschap van een groot aantal wereldberoemde sterren. Acteurs als Harrison Ford, Tom Cruise, Cameron Diaz, Snoop Dogg en Will Smith roepen iedereen in een hele serie spotjes op om vijf vrienden te vragen te gaan stemmen. Dit is de ongecensureerde versie.


Ice President
Hoe is Sarah Palin ineens running mate van McCain geworden? In deze trailer van een toekomstige Disneyfilm wordt de carrière van de hockey mom haarfijn uitgelegd. 'She puts the Ice in Vice President'.


Whassup
De eerste serie Whassup-reclames ken je vast nog wel. Ze werden een hit op YouTube, die vijf mannen die zich lekker laten gaan aan de telefoon en bij de intercom. Acht jaar later zijn dezelfde mannen terug, in een nieuwe clip. Van onbezorgd voetbal kijken met een sixpack Bud op de bank is geen sprake meer. De een is werkloos, de ander militair in Irak. Wat een uitzichtloze malaise. Tot de laatste paar seconden.


Homer Simpsons stemt
Ook in Springfield wordt gestemd. Homer probeert op Obama te stemmen, maar duistere krachten zorgen ervoor dat dat niet lukt. Dit fragment doet het vertrouwen in stemmachines vast geen goed.


Silent Debate
De debatten zijn gevoerd, alles is gezegd. Wat blijft langer hangen, woorden of gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal. Vergelijk Obama en McCain in stilte.


Oboema vs Obama
De Nederlandse broer van Obama buigt zich in een late night show à la David Letterman over de Amerikaanse verkiezingen. In aflevering zes komt Amerikadeskundige Maarten van Rossum langs. Kijk hier de eerdere afleveringen.


Dance Off
Nu programma's als Idols en So You Think You Can Dance populair zijn, kan je natuurlijk ook gewoon stemmen op de kandidaat die het beste kan dansen. Palin komt er in dit geval best goed vanaf.


Synchronized debate
In de drie televisiedebatten die McCain en Obama voerden, kwamen verschillende onderwerpen aan bod. Zet je ze alle drie naast elkaar, dan hoor je dezelfde zinsnedes en stokpaardjes.


Saturday Night Live
Saturday Night Live scoorde goed met sketches over de presidentskandidaten. Vooral Sarah Palin, gespeeld door Tina Fey, kan op veel applaus rekenen. In deze sketch ontmoet Sarah zelfs haar alter ego.


Viva Obama
YouTube staat bol van de liedjes die de loftrompet spelen over Barack Obama. Hiphoppers, Dave Stewart, gospelkoren, Japanners, en natuurlijk Yes we Can van Will.i.am en de serie nummers van Obama Girl. Voor ieder wat wils dus. Deze Amigos de Obama spelen voor de Latino's in Amerika. Ook niet Latino's worden er in ieder geval vrolijk van.


Vote for Hope
Dit nummer van MC Yogi verdient een aparte vermelding, al is het alleen al voor de visuals met de bekende posterstijl van Obey Giant.


Sarkozy belt
Prank calls zijn altijd grappig. Vooral als je met een Frans accent als President Sarkozy toch Sarah Palin aan de lijn weet te krijgen. Samen lekker jagen, Sarah?


Meer bijzondere McCain, Palin of Obama filmpjes online gezien? Laat de url's achter in de reacties.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van