Tech

Eerste Indruk: HTC Touch Diamond

13 mei 2008 13:39 Aangepast: 29 april 2018 16:18

&#13; &#13; <p>HTC presenteerde vorige week in London met veel bombarie de nieuwste telg in de Touch-reeks: <a href="http://www.htc.com/www/product.aspx?id=46278" target="_blank">de Diamond</a>. </p>

Iets teveel bombarie misschien voor slechts één telefoon, waarvan de specs ook nog eens al eerder uitgelekt waren. Waar blijft Raphael (opvolger van HTC's Smartphone TyTN II), of nog belangrijker Dream? Dit moet namelijk de eerste gsm met het open besturingssysteem van Google, Android, worden. Maar de lippen bleven strak gesloten. Blijft dus over de HTC Touch Diamond.

Het design is in ieder geval mooi. Strak zwart, een lichtgewicht met 110 gram, 2,8 inch VGA full touch screen (geen stylus) met onder het scherm een viertal basis knoppen; home, back, opnemen en ophangen. De verklaring voor de naam Diamond vind je aan de achterkant: licht schuin op elkaar staande vlakken die de telefoon een subtiele eigen look geven. De door Windows Mobiel 6.1 aangedreven interface is een aangepaste variant van de eerdere Touch, genaamd TouchFLO 3D. Dit 3D-element is pure eye-candy. Zo scroll je in je contacten-lijst ook echt door foto's, zie je je mails als een zwevend envelopje waaruit een brief steekt en zoek je muziek door verschillende album-covers door te nemen. Dit laatste kennen we eigenlijk al van de iPhone. Allemaal niet erg nuttig, maar het ziet er wel bijzonder gelikt uit.


Ook de standaard vooraf geïnstalleerde YouTube-app draait wonderwel

Het moeilijke aan deze telefoon is dat dit het wel zo'n beetje is. Het design is mooi, en verder heeft hij alle functies die je ervan verwacht. HSDPA, wifi, gps, 3.2 mp camera en scherm draait mee als je de telefoon kantelt. Standaard bevat de Diamond 4 gb intern geheugen. Twee dingen zijn nog wel goed gedaan en het vermelden waard. Bij het inzoomen in de browser (verassend Opera 9.5 en niet Internet Explorer 6.1, deze was nog niet klaar) deelt de tekst zichzelf opnieuw in zodat het in je scherm past en je niet hoeft te scrollen. Ook het smsen heeft een handigheidje. Je kan namelijk kiezen tussen drie toetsenopties: twee normale 26-letterige toetsenborden of een 10-cijferige old school gsm variant. Fijn dat daaraan gedacht is.


HTC doet dus weer mee in de strijd om hipste phone van het moment, momenteel de iPhone. Hier is dan ook duidelijk goed naar gekeken. De vorig jaar gelanceerde Touch was een goede stap op weg en met de Diamond gaat HTC hier enthousiast op door. Grote vraag nu is dan hoe de Diamond standhoudt tegen de tweede generatie iPhones die eraan komen. Pluspuntje voor de Diamond: deze ligt in juni overal in Europa in de winkels. Bij de iPhone, zowel eerste als tweede generatie, moeten we dat nog maar zien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van