Tech

Eindelijk een e-reader onder de 200 euro

21 december 2008 10:31 Aangepast: 29 april 2018 15:47

<p><span style="font-weight: bold;">De nieuwe eSlick is de prijsstunter onder de e-readers.</span><br /></p>

De eSlick is een nieuwe concurrent voor met name de Sony Reader, en misschien zelfs de Kindle, maar die heeft mobiel internet als pluspunt. Om de prijs hoef je het niet te laten: 229 dollar kost hij in de States tijdens de pre-sale. De uiteindelijke prijs wordt 259 dollar.

De eSlick heeft een eenvoudig e-inkktscherm van 6 inch met een 800x600 resolutie. De leesplank is lekker dun, maar heeft weinig ingebouwd geheugen (128 mb). Er komt echter een 2 gb SD-kaart bij. De eSlick speelt ook mp3-bestanden af.

Hij ondersteunt nog minder bestandsformaten dan de concurrentie: alleen txt en pdf. Maar de pdf-software is volgens Foxit meteen wel erg goed, want het bedrijf is daar in gespecialiseerd. Die Foxit PDF Creator kan je ook gebruiken om andere documenten, zoals Word, Excel, Powerpoint en HTML te converteren naar een pdf die op de eSlick goed toont. Zoomen op de e-reader is mogelijk van 50 tot 400 procent.

Het apparaat lijkt met zijn lage prijs en magere specificaties gericht op mensen die zo nu en dan eens een romannetje of lange digitale tekst willen lezen. Wel jammer van die vreselijke naam. 'Wat is dat ding dat je daar hebt?' 'Nou, de eSlick...' Yuk. Voorlopig is de eSlick alleen in de VS verkrijgbaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van