Tech

Miljoenen Hyvers hyven niet

07 januari 2009 12:17 Aangepast: 29 april 2018 15:16

<p><strong>Spectaculaire groei van Hyves: het social network bereikt meer dan half Nederland. Maar de helft van de leden komt er bijna nooit.</strong></p>&#13; <p></p>

Profielensite Hyves wil naar 10 miljard pageviews, meldt Emerce. Bovendien haalde de website in november een bereik van 55,5 procent volgens ingewikkelde publieksmetingen van STIR. Nu hyve ik tegenwoordig ook weer af en toe dankzij de fijne Hyves-app voor de iPhone, dus een welgemeende felicitatie. Toch is er maar één echt belangrijke indicator voor het succes van de vriendjessite, en dat is het aantal leden.

Nu is het aantal Hyvers in 2008 verdubbeld naar 7 miljoen gebruikers. En 'meer dan de helft' van hen logt minstens eenmaal per maand in om te kletsen of wat te surfen. Hoeveel dat ook is: kennelijk telt Hyves dik drie miljoen geregistreerde leden die minder dan eenmaal per maand inlogt - dat zijn dus mensen die de site gewoon (vrijwel) niet gebruiken. Ik vermoed dat daarvan zeker twee miljoen helemaal niet meer komt - al laat ik me graag informeren over het precieze aantal spook-accounts.

De door Hyves-woordvoerder Raymond Spanjar voorspelde verdubbeling in 2009 naar 14 miljoen leden berust op wensdenken of is een luchtige overdrijving - zonder grootschalige expansie naar Europa is dat niet haalbaar, en die is onwaarschijnlijk met geduchte concurrenten als Facebook en Netlog.

Update: Yme Bosma van Hyves geeft op zijn weblog preciezere cijfers: zo heeft 70 procent van de leden Hyves bezocht in een maand tijd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van