Tech

Twee winnaars bij Hacking Ikea

22 september 2008 15:18 Aangepast: 29 april 2018 14:45

<p>Gisteren is bij Platform 21 in Amsterdam de winnaar bekend gemaakt van de Hacking Ikea competitie. </p>

Twee winnaars zelfs. De eerste is 'Erik the Elk' van Nora Feddersen, een kledingkapstok voor kinderen gemaakt van twee Ikea Deco boompjes en een Ikea Fniss prullenmand. De ander is van Lisette Haasnoot die bijdehand een gratis Arstid lamp maakte van haar verpakking door na het afrekenen de lamp terug te brengen (en geld terug te krijgen) maar de doos mee te nemen. 'Het zijn mooie winnaars. De een hackt het product, de ander het systeem', aldus Joanna van der Zanden van Platform 21.

De competitie telde ruim honderd inzendingen van mensen die met Ikea-producten in de weer waren gegaan en tot nieuwe toepassingen of nieuwe ontwerpen kwamen. Van der Zanden: 'Het is een bevestiging van de trend dat mensen het zat zijn dat alles voor hen wordt bedacht. We willen dingen naar onze hand kunnen zetten. Ik zie het ook als de groei van de creatieve enthousiastelingen.'

De winnaars zijn te zien op de stand van Bright tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven in oktober en worden tentoongesteld op de Montreal Design Biennale in mei volgend jaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van