Tech

Nederlandse profielensites in zwaar weer

25 februari 2009 16:55 Aangepast: 29 april 2018 14:14

<p><strong>Profielensites als CU2 en Sugababes leiden een zieltogend bestaan. Hoe zal het Hyves vergaan?<br /></strong></p>&#13; <p></p>

Dubbel nieuws van Emerce: het bereik van Sugababes en Superdudes keldert, terwijl het ooit succesvolle CU2 - digitale hangplek van elke zichzelf respecterende bReEzAh - door Ilse Media zo ongeveer als afscheidscadeau wordt meegegeven aan vertrekkende medewerkers. Opvallend is dat beide sites een vergelijkbaar scenario doorliepen: op het hoogtepunt worden overgenomen door een uitgeverij (respectievelijk TMG en Ilse Media) en vanaf dat punt geleidelijk in verval raken, al zegt Mark Friederichs van Sugababes dat zijn website nog wel degelijk succesvol is.

Toch lijkt de analyse eenduidig: het modernere, technisch betere Hyves toonde zich een te sterke concurrent, waardoor de online netwerkende jeugd zijn biezen pakte. De vraag is echter of Hyves een gelijkbaar lot wacht, gezien de stormachtige groei van internationale concurrent Facebook. Een verder niet betrouwbare steekproef op Twitter laat nog geen eenduidig beeld zien: hoewel sommigen zeggen Facebook (en natuurlijk Twitter!) te zien groeien ten koste van Hyves, herkennen anderen zich niet in dat beeld.

De harde conclusies ('Hyven is uit!') blijven nog even achterwege, maar meng je vooral in de discussie in de comments: zie jij Hyves-gebruik bij jezelf en je vrienden toe- of afnemen in vergelijking met Facebook en Twitter?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van