Tech

Creatief kantoor van karton

11 maart 2009 15:20 Aangepast: 29 april 2018 14:14

<p><strong>Een kartonnen behuizing is niet langer exclusief voorbehouden aan daklozen: het hele kantoor van bureau Nothing is ervan gemaakt.</strong></p>&#13; <p></p>

Maakten de interieurarchitecten van i29 onlangs voor Gummo nog een gerecylede werkruimte, het kán nog beter. De nieuwe inboedel van het Amsterdamse creatief bureau Nothing is namelijk geheel opgetrokken uit karton - groener en beter recyclebaar wordt het niet, zou je zeggen. Zie ook de foto's die Fast Company heeft gepubliceerd. Het interieur is ontworpen en gebouwd door Alrik Koudenburg en Joost van Bleiswijk. Het aardige is dat bezoekers worden uitgenodigd de kartonnen oppervlakken van illustraties te voorzien.

Fast Company meldt zelf al terecht dat het ontwerp zowaar kan worden geplaatst in een heuse traditie: de eveneens Nederlandse Piet Boon ontwierp eerder al een kartonnen bureau, en de kartonnen stoelen van Frank Gehry passen ook in het rijtje - al zijn deze vervaardigd door tientallen lagen karton samen te persen, zodat het resultaat meer op hout dan op karton lijkt.

Update: oh jee, inmiddels blijkt dat dit kantoor absoluut niet hip of origineel is. Zie Scherpontwerp eens veel eerder zijn met hun kartonnen interieur! Zie ook de heuse rectificatie die 925 plaatste.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore