Tech

Prive-surfen goed voor de baas

04 april 2009 13:05 Aangepast: 29 april 2018 13:43

<p><strong>Goed nieuws voor mensen die twitteren, hyven of facebooken onder werktijd. Je bent productiever dan collega's die nooit privé</strong><strong> surfen.</strong><br /></p>

Je privé-internetgebruik in de baas zijn tijd mag geen extreme vormen aannemen, maar ben je tot maximaal 20 procent van je tijd met andere dingen bezig dan ben je 9 procent productiever, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Melbourne. Met de 80 procent waarbij je dus aan het werk bent, ben je toch nog 9 procent productiever dan niet voor zichzelf surfende collega's.

Volgens het onderzoek surft 70 procent van de werknemers wel eens privé. De populairste niet werkgerelateerde bezigheden zijn nieuwe producten bekijken, nieuws lezen, spelletjes spelen en filmpjes kijken op Youtube. Niets mis mee volgens Brent Coker, die het onderzoek leidde. Door deze korte breaks rusten je hersenen en is je concentratie weer hoger als je daarna aan de slag gaat.

Een positief geluid, nadat eerder bekend werd dat privé internettende werknemers het bedrijfsleven jaarlijks meer dan 200 miljoen dollar kost en werkgevers vaak niet doorhebben hoeveel het personeel privé surft. Maar denk niet dat je nu zonder schuldgevoel de hele dag kan youtuben, de onderzoeksresultaten gelden niet voor internetverslaafden, aldus Coker.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van