Tech

Beyond realisme: de toekomst van games

17 april 2009 12:17 Aangepast: 29 april 2018 13:43

<p><strong>VPRO's Trendspotting bezocht de Game Developers Conference in San Francisco. Vanavond op tv na Nova.</strong></p>&#13; <p></p>

De redactie van het kunst- en cultuurprogramma Trendspotting trok eind maart naar San Francisco voor de Game Developers Conference en sprak met diverse game-ontwikkelaars, zoals Kyle Gabler over World of Goo, Kellee Santiago over Flower, en Tale of Tales over The Path. Trendspotting kijkt vooral naar de independents en hoe zij nieuwe wegen inslaan.

'We belichten vooral de artistieke kant van de games. Het gaat niet meer alleen om het schieten of het realisme zoals in het Nederlandse Killzone 2. Developers van games als Flower en The Path, dat zijn eigenlijk kunstenaars die gebruik maken van de principes van games en spelers op een andere manier willen aanspreken. Meer ervaringsgericht in plaats van alles neerschieten', aldus Trendspotting-researcher Karin Al tegen Bright.

Trendspotting maakt vier afleveringen per jaar en bezoekt telkens een groot evenement of beurs. Vorig jaar kwamen de Paris Fashion Week, de Salon Internazionale del Mobile designbeurs in Milaan, de Architectuur Biënnale in Venetië en de Art Basel Miami Beach voorbij, en eind maart de London Fashion Week.

De uitzending is vanavond te zien op Ned2, na Nova rond de klok van elf. Maandag staat de uitzending ook online.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore