Tech

Hyves-login werkt ook op andere sites

21 april 2009 09:06 Aangepast: 29 april 2018 13:43

<p><span style="font-weight: bold;">Via OpenID kun je als Hyver inloggen op andere websites, gewoon met dezelfde inloggegevens als van Hyves.</span></p>&#13; <p></p>

OpenID is bezig met een opmars in Nederland, nadat Hyves vorige week meldde het decentrale inlogsysteem OpenID te ondersteunen. Yahoo, Myspace, Blogger en Wordpress zijn al langer OpenID-provider.

De felicitatiesite AZisKampioen.nl is een van de eerste Nederlandse sites die je voor- en achternaam dankzij OpenID ophaalt via Hyves. De site is niet meer dan een simpel gastenboek, maar je hoeft je naam er niet handmatig in te vullen als je Hyves goedkeuring geeft via OpenID in te loggen. Het is slechts een kwestie van een keer toestemming aan die site geven om OpenID via Hyves te gebruiken.

Ook het nieuwe user generated weernetwerk 360.org van Buienradar, dat vorige week startte, laat gebruikers inloggen via OpenID. Zij kunnen vervolgens het weer op hun locatie doorgeven. OpenID moet zo ook het aanmeldproces voor al die nieuwe websites versnellen. Dus voortaan niet raar opkijken als een site bij het registratieformulier meldt dat het je gegevens bij Hyves willen ophalen.

Yme Bosma, de technische manager van Hyves, zei afgelopen weekend op Radio 1 dat hij hoopt dat ook de overheid OpenID omarmt, door een koppeling met DigiD, de digitale identiteit voor communicatie van burgers met overheden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van