Tech

iPhone bij T-Mobile snelste mobiele internet

04 mei 2009 09:07 Aangepast: 29 april 2018 13:12

<p><strong>Onderzoek van de Consumentenbond wijst uit dat de beloofde mobiele internetsnelheid vrijwel nooit wordt gehaald.</strong></p>&#13; <p></p>

Heb je mobiel internet van Vodafone of Debitel? Dan is de kans groot dat je slechts 15 procent van de door de provider beloofde internetsnelheid haalt, zo blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. De bond testte de snelheid van Debitel, Telfort, T-Mobile en Vodafone en vergeleek de gemeten snelheden met de beloofde snelheden. De werkelijke snelheden blijken vaak beduidend lager dan je abonnement beloofd. Telfort maakt de beloofde snelheid wel bijna waar, maar deze ligt veel lager dan bij de concurrenten.

Daarnaast deed de Consumentenbond ook metingen met vijf typen telefoons. Uitslag: een iPhone-abonnement bij T-Mobile geeft je verreweg de snelste mobiele internet combinatie. Het gebruikersgemak van een mobieltje samen met snel mobiel internet bepaalt volgens de Consumentbond het succes van mobiel internet. Andere onderzoeken in het buitenland beamen dat. In de VS bijvoorbeeld is de iPhone dankzij de makkelijke bediening goed voor 51 procent van al het mobiele webverkeer. Eind 2008 maakten twee miljoen Nederlanders gebruik van mobiel internet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore