Tech

Samsung eerste van de grote drie met Android-toestel

28 april 2009 11:15 Aangepast: 29 april 2018 13:12

<p><strong>De I7500 verschijnt in juni op de Nederlandse markt. Bij welke operator(s) is nog niet bekend.</strong><br /><br /></p>

Na alle geruchten en uitgelekte foto's is het dan nu officieel. Met de I7500 brengt het Koreaanse Samsung zijn eerste telefoon, een smartphone met touchscreen, op de markt dat draait op Google's besturingssysteem Android. Samsung troeft daarmee zijn belangrijkste concurrenten af. Nummer 2 op de markt Sony Ericsson heeft nog meer tijd nodig. Marktleider Nokia vaart zijn eigen koers met Symbian en zal voorlopig geen Android-toestel aankondigen.

Het 3,2 inch scherm is een zogeheten AMOLED display, een energiezuinig scherm dat wat we eerder zagen bij de UltraTouch. De 5 mp camera is voorzien van autofocus en LED-flitser. Samsungs eerste Android ondersteunt HSDPA voor 3G mobiel internet en wifi. Prima specs dus. In Nederland wordt de I7500 het derde Android toestel, na de G1 en de HTC Magic.

Uiteraard wordt het toestel geleverd met een uitgebreide set diensten van Google, zoals de Search, Streetview, YouTube, en is de functionaliteit uit te breiden met een steeds langer wordende lijsten applicaties voor Android-telefoons.

Het is op dit moment nog onduidelijk of de I7500 exclusief bij een van de operators verkrijgbaar zal zijn, of bij allemaal. Update volgt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van