Tech

Nederlands iRex maakt eerste reader voor ebooks van Barnes & Nobles

25 augustus 2009 11:49 Aangepast: 29 april 2018 11:39

<p><span style="font-weight: bold;">De nieuwe reader van iRex heeft toegang tot 750 duizend titels.</span></p>&#13; <p></p>

De nieuwe reader van de Eindhovense fabrikant krijgt als eerste e-inktapparaat toegang tot de webshop van het Amerikaanse Barnes & Nobles waar 750 duizend titels zijn te vinden. De nieuwe reader van iRex zal beschikken over 3G-verbinding. Ook krijgt het apparaat een een 8,1 inch touchscreen, waarmee het groter is dan de Kindle van Amazon. Wanneer het apparaat te koop is, wordt binnenkort bekend.

De ebooks van B&N zijn sinds kort al te lezen via de speciale apps voor de iPhone, Blackberry, pc en Mac. Ondersteuning voor meer types telefoons en apparaten is onderweg. De deal met iRex is de eerste stap van B&N naar readers met e-inkt en een ingebouwde internetverbinding. Dit is een alternatief voor de Kindle van Amazon die nog altijd niet in Nederland wordt aangeboden.

De eBookstore van B&N groeit komend jaar tot 1 miljoen titels. De meeste titels kosten 10 dollar. Een half miljoen boeken is gratis te downloaden omdat ze rechtenvrij worden aangeboden via Google Books.

Komende woensdag maken Bol.com en Sony de details bekend van hun e-bookaanbod voor de Sony Reader.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van