Tech

Sony Reader Daily Edition voorlopig alleen in VS

26 augustus 2009 10:50 Aangepast: 29 april 2018 11:39

<p><span style="font-weight: bold;">Sony's nieuwe Reader Daily Edition heeft 3G van AT&T ingebouwd en komt daardoor net als de Kindle nog niet naar Europa.</span></p>&#13; <p></p>

Veel nieuws op e-bookgebied deze week. De Reader Daily Edition van Sony is een regelrechte aanval op de Kindle. Het is Sony's eerste e-reader met mobiel internet ingebouwd. Hij heeft een 7 inch touchscreen en een 3G-modem met AT&T-sim.

De Reader Daily Edition geeft zo overal draadloos toegang tot Sony's ebookwinkel, net zoals de Kindle dat doet voor Amazons catalogus via een ingebouwde Sprint-verbinding. Het nieuwe Sony-model is in december te koop in de VS voor 400 dollar. Hij voegt zich bij de twee andere Sony Readers; de Touch en de Pocket.

Op het apparaat zijn ook gratis e-books en andere digitale content te lezen afkomstig van een aantal bibliotheken. Onder meer The New York Public Library doet hier aan mee. Jammer genoeg lijkt het hele gebeuren rond de Reader Daily Edition zich voorlopig te beperken tot de VS - net als de Kindle. En dat maakt het e-bookverhaal in Europa lastiger dan in de States.

Sony lanceerde trouwens ook een online boekclub: Words Move Me, een literaire twitter-kloon. Vanmiddag kondigt Sony zijn plannen in Nederland met Bol.com aan, daarover later meer.

Een alternatief voor de Sony Reader Daily Edition is overigens de Bebook II, die binnenkort verschijnt. Deze Nederlandse e-reader beschikt over een eigen simkaartslot.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van