Tech

Inruilpremie voor je oude beha

26 augustus 2009 18:11 Aangepast: 29 april 2018 11:39

<p><strong>Met zoals je bij je oude auto of computer een inruilpremie krijgt, gaat Triumph dat doen voor beha's.</strong><br /></p>

Het schijnt te gebeuren dat juist beha's van waslijnen verdwijnen. Daar kan ik me in tienerrijke wijken wel wat bij voorstellen. Wat ik ook ken, is een premie wanneer je je oude computer inlevert bij aankoop van een nieuwe. Lingeriefabrikant Triumph start een kruising tussen beiden; een slooppremie op je oude beha bij aankoop van een nieuwe.

Triumph vindt dat het hergebruiken van een beha moet kunnen. Niet om de losse onderdelen opnieuw te verwerken of om olie van te maken, maar door de beha's bij de kledingbanken in Nederland uit te delen. 'Een smakeloze stunt,' zegt de Limburgse Kledingbank: 'De kledingbank verstrekt namelijk geen gebruikt ondergoed, zoals iedereen weet.' Kledingbank Haarlem denkt daar heel anders over. 'Ik vind het een goede actie,' zegt Diana Kloover, 'we zullen heus geen vieze of lelijke beha's geven. Wij zijn erg kritisch wat spullen en ondergoed betreft.' Volgens Kloover lopen gebruikte beha's juist als een trein. 'Juist dat soort dingen zijn duur in de winkel. Dus help je mensen hier echt mee'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van