Tech

Panasonic GF1 even klein als Olympus Pen

03 september 2009 09:31 Aangepast: 29 april 2018 11:08

<p><span style="font-weight: bold;">Panasonics derde micro four thirds camera wordt dit najaar verwacht.</span></p>&#13; <p></p>

De Lumix GF1 is na de G1 en de GH1 Panasonics derde camera met een verwisselbare lens die gebruikmaakt van het Micro Four Thirds-systeem, dat door de afwezigheid van spiegels een lichter en compacter alternatief moet vormen voor de doorgaans wat grote spiegelreflexcamera's. De GF1 heeft een 12 megapixel sensor en ingebouwde flitser, in tegenstelling tot die andere kleine Micro Four Thirds-camera, Olympus E-P1 (Pen). De GF1 is ongeveer net zo klein als zijn Olympus-rivaal.

Het Micro Four Thirds-technologie is ontwikkeld door Panasonic en Olympus. Er zijn ook concurrende technologie├źn die compacte camera's dezelfde prestaties geven als spiegelreflexcamera's. De bekendste is Foveon beeldsensor die door Sigma wordt gebruikt in de DP1 en de recentere DP2.

De Panasonic Lumix GF1 weegt maar 285 gram en heeft een handmatige belichtingsmeter. Ook neemt het toestel video op in 720p-resolutie (HD Ready). De prijs en levertijd zijn nog niet bekend, maar Photographyblog heeft een aantal testkiekjes online gezet.

Handzame camera's als de GF1, Pen en DP2 zijn een prijsklasse duurder dan de 'point & shoot' compactcamera's. Ze kunnen ook meer, maar bieden nog niet hetzelfde niveau van gebruiksgemak die we inmiddels van compactcamera's en de grotere spiegelreflexcamera's gewend zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van