Tech

Beatles nog altijd niet naar iTunes

09 september 2009 10:20 Aangepast: 29 april 2018 11:08

<p><strong>Prima, opgepoetste Beatles, maar wanneer kunnen we ze downloaden? Nou, nog niet.</strong></p>&#13; <p></p>

Het was even zoeken, maar de laatste keer dat luidkeels werd geroepen dat muziek van The Beatles eindelijk via iTunes beschikbaar zou zijn dateert van oktober vorig jaar. Tot nu, tenminste, want de release van de dubbele geremasterde cd-box en Beatles Rock Band gaf natuurlijk aanleiding voor nieuwe speculaties.

Maar nee hoor: Paul McCarney zegt tegen NME dat platenmaatschappij EMI nog dwars ligt. Hij zegt echter om het probleem heen te hebben gemanoeuvreerd doordat je in Rockband tegen betaling extra Beatles-liedjes kunt downloaden.

Dat zullen veel fans echter wat omslachtig vinden. Digital Music News meldt dat de volledige geremasterde Remasters-set al via torrentsites is te vinden, en een kijkje bij Demonoid bevestigt dat. Al is de vraag of de opgepoetste cd's beter klinken dan het origineel zonder high-end geluidsinstallatie - en dan heb je natuurlijk ook iets minder aan mp3. Bij De Wereld Draait Door (zie onder) was het verschil in elk geval niet hoorbaar. Maar ja, echte fans kopen √°lles.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore