Tech

Fred ruimt op

29 oktober 2009 10:16 Aangepast: 29 april 2018 10:37

<p><strong>Nu het merk Het Net verdwijnt, verdwijnt ook Fred, de man in het paarse pak. Maar niet zonder een goed afscheid. <br /></strong></p>&#13; <p></p>

Merken komen, merken gaan, meestal geruisloos. Ook de karakters die het gezicht van het merk zijn, verdwijnen ineens. Wat gebeurde er bijvoorbeeld met Peer van Melkunie, of Gerard Cox van Duyvis? Allen werden ze zomaar aan de kant gezet. Sommige merken kregen spijt en stoften hun karakter weer af, zoals bij Cora van Mora. Het Net, dat opgaat in KPN, heeft besloten in stijl afscheid te nemen van Fred van Het Net, de man in het paarse pak.

Fred, sinds 2004 het gezicht van Het Net, heeft in de loop der jaren heel wat spullen om zich heen verzameld. Huisraad, kleding en natuurlijk de props uit de talloze tv-commercials. Allemaal spullen waar Fred niets meer aan heeft. Even heeft hij overwogen alles aan het reclamemuseum te schenken, maar Fred, een man van het volk, vond dat toch te elitair en heeft iets anders bedacht: een loterij.

Fred gaat al zijn spullen verloten, weggeven, gratis via internet. Vanaf nu kan iedereen, Het Net-er of niet, een deel van Freds bezit proberen te bemachtigen via de site www.fredruimtop.nl. Zo hebben straks ‘n honderdtal Nederlanders een stukje van Freds erfenis. En verdwijnt het merk Het Net nooit helemaal.

Alle spullen in de kamer zijn aan te klikken, zodat je iets meer kunt lezen over in welke commercial ze zijn gebruikt. De commercials zijn ook aan de site toegevoegd en verzameld op zijn YouTube kanaal. Wat dacht je van Freds pruik, één van zijn paarse pakken, zijn fiets of zijn vissen? Maar ook alle mails, banners en websites die door de jaren heen gemaakt zijn worden weggegeven. Fred heeft er niets meer aan immers.


Fred moet natuurlijk ook nadenken over zijn toekomstige carrière en heeft zich om die reden fanatiek op Linkedin gestort. Hij wil graag in contact komen met al zijn collega's bij Het Net en KPN en solliciteert heel subtiel ook naar een baan als Brand Property voor een nieuw paars merk. Wellicht dat Fred ooit nog eens een rolletje krijgt in een Milka commercial?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van