Tech

Mini-reflexcamera van Olympus krijgt opvolger

05 november 2009 11:03 Aangepast: 29 april 2018 10:06

<p><strong>Olympus heeft de opvolger van zijn E-P1 camera aangekondigd. De E-P2 heeft onder andere een elektronische viewfinder.</strong></p>&#13; <p></p>

Olympus' E-P1-camera was zeker een van de opvallendste nieuwe camera's van 2009: een slag kleiner dan een spiegelreflex, maar met verwisselbare lenzen en een redelijke fotokwaliteit. De P1 (Pen) werkt niet met spiegels en kan daardoor een stuk kleiner zijn. Dat helpt bij zijn fraaie retro looks, geïnspireerd op de Pen-camera uit 1959. Zie ook onze P1-uitpakparty.

Maar er viel ook nog genoeg te verbeteren. De opvolger P2, die Olympus donderdag officieel bekendmaakte, heeft nu ook een elektronische viewfinder, zodat je makkelijker ziet wat je schiet, en een poort voor accessoires zoals een externe microfoon.

De P2 heeft ook een nieuwe AF-tracking, twee extra filters (cross process en diorama), handmatige instellingen in de filmmodus en HDMI-beheer. Olympus komt ook met twee nieuwe Micro Four Thirds-lenzen.

Micro Four Thirds is de naam van het lenssysteem met kleinere objectieven bedoeld voor deze camera tussen compactcamera en spiegelreflex in. Ook Panasonic heeft enkele Micro Four Thirds-camera's op de markt gebracht. De Olympus E-P2 is vanaf januari te koop vanaf 950 euro (alleen body).

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van