Tech

Nu 35 duizend km Nederland in Google Street View

10 november 2009 08:50 Aangepast: 29 april 2018 10:06

<p><span style="font-weight: bold;">Google Street View is nu in dertig nieuwe Nederlandse regio's online. Ook het Binnenhof en Kinderdijk zijn vastgelegd.</span></p>&#13; <p></p>

Google Nederland maakte dinsdagochtend bekend dat dertig steden en omliggende regio's nu ook de Street View-straatpanorama's in 360 graden hebben gekregen. Sinds maart waren al Amsterdam, Rotterdam en Groningen beschikbaar.

In de nieuwe update zitten de meeste grote steden van het land, zoals Den Haag, Utrecht, Tilburg, Eindhoven, Den Bosch, Arnhem, Almere, Haarlem en Leiden. De meeste 'dekking' is te vinden in de Randstad, Noord-Brabant, Flevoland, Utrecht, Gelderland, Friesland en Groningen.

Met zijn driewieler, de Street View Trike, heeft Google ook beelden gemaakt van Het Binnenhof en Kinderdijk. Het Binnenhof en Kinderdijk kwamen voor in een internetpeiling die Google Nederland in juli hield rond het toevoegen van toeristische trekpleisters aan Street View. Ook enkele andere populaire plekken uit die lijst zijn per driewieler vastgelegd, zoals de Efteling, maar het toevoegen van dat materiaal moet nog gebeuren.

In totaal groeit het aantal virtueel te bewandelen kilometers in Street View in Nederland van 4041 kilometer naar ruim 35 duizend kilometer. De Street View-bestuurders hadden volgens Google Nederland tot nu toe de meeste problemen bij het vastleggen van Amsterdam en Utrecht: veel eenrichtingsverkeer en veel fietsers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore