Tech

Googles nieuwe programmeertaal heet Go

13 november 2009 10:08 Aangepast: 29 april 2018 10:06

<p><strong>Google heeft een open-source programmeertaal gelanceerd die Go heet. Het lijkt op C++, maar is volgens Google veel meer.</strong></p>

Afgelopen dinsdag lanceerde Google onder een opensourcelicentie een nieuwe programmeertaal. De naam daarvan luidt Go en het is vooral bedoeld voor ontwikkelaars die webapplicaties maken. 'Het lijkt op C++, maar de programmeertaal is uitvoeriger en heeft eigenschappen die Python en Javascript ook hebben', zegt Google.

De demovideo onder dit artikel laat zien hoe 120 duizend zinnen code binnen tien seconden worden gecompileerd, het proces in programmeren dat code vertaalt in iets bruikbaars. Een van de eigenschappen van Go is dat de programmeertaal erg effectief is als je verschillende multicore-processoren hebt, zegt Google.

Net als veel andere succesvolle Google-producten, is ook Google Go voortgekomen uit de 20 procent vrij te besteden tijd die Googl-werknemers krijgen als ze voor het bedrijf werken. Als je wilt experimenteren met de programmeertaal kun je als Mac OS en Linux-gebruiker op http://golang.org terecht, een website die draait op Go. Windows-gebruikers moeten nog even wachten totdat de experimentele programmeertaal ook voor dat platform beschikbaar is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore