Tech

Webdienst handelt laatste online wensen af

15 december 2009 16:46 Aangepast: 29 april 2018 09:35

<p><span style="font-weight: bold;">Start-up My WebWill laat je je internettestament opstellen. De site handelt na de dood je laatste online wensen af.</span></p>&#13; <p></p>

Een laatste tweet, het bevriezen van diverse profielen op sites of het plaatsen van een laatste bericht op een blog. De site MyWebWill lanceert volgend jaar in diverse EU-landen een abonnement op een internettestament. Het Zweedse bedrijf zegt meer diensten te bieden dan andere sites die na je dood beloven een laatste online boodschap of e-mail de wereld in te sturen.

MyWebWill laat mensen instellen wat er op diverse sites precies moet gebeuren. De site handelt de gewenste acties vervolgens af. Zo wil de een wel dat er op zijn Facebook-muur nog berichten geplaatst kunnen worden na overlijden en de ander niet. Of mogen alle Flickr-foto's onder geen beding verdwijnen. MyWebWill belooft dat soort zaken regelen.

Slechts een deel van de site is gratis. Wil je meer opties dan kost het abonnement per jaar 30 euro en een 'lifetime'-abonnement kost ongeveer 300 euro. Dan maar hopen dat het bedrijf niet failliet gaat natuurlijk. My WebWil start deze maand in Zweden en Amerika en meer Europese landen volgen komend jaar, schrijft Associated Press.

Dat de online publicaties van overledenen belangrijk zijn merkten we anderhalf jaar geleden toen Bright-freelancer Mark Hoekstra onverwachts overleed. Zijn vrienden wisten enkele dagen na zijn dood het beheer over zijn weblog over te nemen. Hierdoor werden zijn internationale internetvrienden ook op de hoogte gebracht. Zijn accounts op sites als Flickr en Last.fm doen het nog.

Wil je na je dood juist helemaal online verdwijnen, dan kan dat op de ene site makkelijker dan op de andere.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van