Tech

Google in herkansing met location-based dienst

12 januari 2010 10:51 Aangepast: 29 april 2018 09:35

<p><strong>Google heeft Near Me Now gelanceerd. Een service die Yelp, Foursquare en andere diensten overbodig moeten maken.</strong></p>&#13; <p></p>

Ga naar Google.com met je iPhone of Android en je ziet sinds een paar dagen een klein verschil. Je ziet een klein icoontje van Near Me Now, de nieuwe service van Google die het makkelijk moet maken op te weten wat er in de buurt is. Tenminste, als je in de VS woont. Europa moet nog even wachten op de implementatie van de nieuwe Google service.

Als je voor een restaurant staat, hoef je alleen naar google.com te gaan en je krijgt de optie om te bekijken wat andere mensen van het restaurant vonden. Als je niet weet waar je naartoe kunt gaan, kun je op categorie├źn zoeken, 'coffee' of 'lunch' bijvoorbeeld. Tevens laat de service bankautomaten zien die in de buurt zijn.

Het is geen verrassing dat Google zich ook probeert te mengen in de mobile location-based strijd. Services zoals Yelp en Foursquare krijgen veel aandacht - in tegenstelling tot Google's Latitude, dat sinds de lancering vorig jaar februari weinig succes heeft gehad.


Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore