Tech

Polifeeds brengt Nederlandse politiek in kaart

12 januari 2010 13:02 Aangepast: 29 april 2018 09:35

<p><strong>De nieuwe site Polifeeds.nl maakt alle informatie die Nederlandse politieke partijen en politici online plaatsen doorzoekbaar.</strong></p>&#13; <p></p>

Als je wilt weten wat politici zoal te melden hebben over de bevindingen van de commissie-Davids kun je vandaag natuurlijk de tv aanzetten. Je kunt ook naar Polifeeds.nl surfen: het door het weblog GeenCommentaar.nl gemaakte overzicht van alle uitingen van Nederlandse politieke partijen en politici.

De politieke zoekmachine indexeert nieuwsberichten afkomstig van de sites van politieke partijen, maar ook blogpostings en tweets van politici. Door bijvoorbeeld te zoeken op 'Davids' kun je eenvoudig achterhalen wat verschillende politici en partijen vinden van het onderzoek naar het Irak-beleid van de Nederlandse regering.

Via de site is het ook mogelijk om zelf rss-feeds aan te maken over politieke onderwerpen die je interesseren. Wil je bijvoorbeeld voortdurend op de hoogte worden gebracht van de verwikkelingen rond de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, dan kun je een aparte feed over dat onderwerp aanmaken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore