Ga naar de inhoud
Tech

Vrouw vindt redders terug via Twitter

<p><strong>Twitter to the rescue! Een vrouw uit Scherpenzeel die uit een autowrak werd gered, vond haar helpers terug dankzij de microblogdienst.</strong></p>&#13; <p></p>

Even een feel good-verhaal zo aan het begin van het nieuwe jaar. Annet van Riel uit Scherpenzeel kreeg op Eerste Kerstdag een auto-ongeluk bij Leusden. Voorbijgangers snelden te hulp en haalden haar uit het autowrak. Eén probleem: toen Van Riel van de schrik bekomen was, waren haar redders verdwenen. Hoe kon ze die mensen bedanken?

'Toen ik merkte dat ik bij de politie niet verder kwam met het zoeken naar de getuigen, kwam ik op het idee om op Twitter een balletje op te gooien', vertelt Van Riel aan de student journalistiek Jerry Vermanen. De oproep bleef niet onopgemerkt. Haar tweet werd 620 keer herhaald (onder meer door GroenLinks-leider Femke Halsema en 3FM-dj Michiel Veenstra).

De speurtocht via Twitter wierp zijn vruchten af. RTV Utrecht dook bovenop de zaak en de redders worden gevonden. Deze week werd Van Riel herenigd met twee mensen die haar te hulp waren geschoten. Een derde redder is nog altijd spoorloos.