Ga naar de inhoud
Tech

Berlijnse wraak op Streetview-auto

<p><strong>Privacyfans uit Berlijn namen wraak op de Google Streetview-auto door er stiekem een gps-zender aan te hangen.</strong></p>&#13; <p></p>

Het Berlijnse F.A.T. Lab spotte een camera-auto van Google die bezig was foto's te maken in de straten van de Duitse hoofdstad. De kunstenaars bevestigden stiekem een gps-zender aan de wagen en maakten een webkaart waarop de Google-bolide enkele dagen live te volgen was terwijl hij rondreed om foto's te schieten voor Google Maps.

Het gevolg was dat meerdere Berlijners zich gek gingen gedragen voor het oog van de camera uit protest tegen de privacyschendingen door Google. Een actievoerder trok zijn broek naar beneden en anderen maakten allerlei obscene gebaren naar de Google-camera, melden Duitse media. Kennelijk is de Google-medewerker er inmiddels ook achter waar de gps-zender zat, want de gps-positie van de auto is sinds zondag niet meer ververst.

De Duitsers zijn steeds meer anti-Google vanwege privacyzorgen. De Duitse consumentenminister en de bond van huiseigenaren maakten dinsdag ook bezwaar tegen Streetview. Hieronder een filmpje van wat Berlijners die protesteren tegen de Streetview-terreur (enigszins NSFW).