Tech

Zakdoekjes van oma

22 februari 2010 16:37 Aangepast: 29 april 2018 08:33

<p><strong>Als onderdeel van een kunstmanifestatie borduren oma's zakdoekjes met door jou gewenste spreuken.</strong></p>&#13; <p></p>

Oma's zijn lief. En oma's weten altijd raad, vooral als het om huiselijkheden gaat. Een van de dingen die oma's altijd in de overtreffende trap kunnen, is handwerken. Het project Smartlapjes laat oma's doen waar ze een stuk beter in zijn dan wij, namelijk crafting. Ze borduren tekst op zakdoeken, waardoor de dames in contact komen met mensen die online voor een tientje zo'n smartlapje bestellen. Dat gebeurt op zondag 9 mei in Paradiso, waar alle smartlapjes, oma's en bestellers samenkomen.

Bij welke oma je je bestelling plaatst kun je zelf bepalen, net als de tekst die zij op het smartlapje borduurt. Hoe lang de levertijd wordt is een verrassing: de oma's zijn oud en geen machines. Het project is een idee van reclamebureau Watson & Lewis dat in 2005 is opgericht door Gemma Broekhuis en Maaike Dommershuijzen. Smartlapje is één van de onderdelen van de kunstmanifestatie Liefde in de Stad die ieder jaar in Amsterdam plaatsvindt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van