Ga naar de inhoud
Tech

Een harde schijf op pootjes

<p><strong>Eigenschappen van mens en dier komen soms prima van pas in technologie. Bijvoorbeeld een harde schijf die opstaat bij nattigheid.</strong></p>&#13; <p></p>

Zoals de expo Multiplex Transnatural en de website NextNature laten zien, kan de technologische wereld nog wat leren van de natuur. Soms zelfs erg letterlijk. Wat dacht je van een radio die ieder half jaar een flinke nies laat horen om het stof uit zijn binnenste te blazen. De Gesundheit radio werd in 1972 gebouwd door de Attenborough Design Group. Hij is grappig en aandoenlijk. Maar het probleem is nog steeds actueel. Stof is slecht voor microprocessors. Ook een televisie bijvoorbeeld overlijdt in de meeste gevallen door kortsluiting door intern opgehoopt stof, zegt mijn buurtelektrowinkelier.

Afgelopen maand liet Royal College of Art student James Chambers de radio opnieuw horen in zijn zoektocht om dierlijke afweersystemen in te zetten ten gunste van technologische producten. Hij maakte de hard disk Drive Legs die op zijn pootjes gaat staan als er vloeistof in de buurt komt. Goed idee. Maar dan wil ik ook wel een toetsenbord waar een olifantenslurf uitkomt om zich schoon te douchen. Een fiets die wegrijdt als er een dief in de buurt komt. Een telefoon die vanzelf bijtankt als hij bijna leeg is. Anders nog iets?

Gesundheit Radio from James Chambers on Vimeo.

Drive Legs from James Chambers on Vimeo.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl