Ga naar de inhoud
Tech

Pingen tussen ieder merk en netwerk

<p><strong>Pingen is hot onder tieners met budget-Blackberry's en daarom voegt Samsung het ook toe, inclusief plaatjes en spraak.</strong></p>

Samsung komt ook met een Ping-app waarmee je gratis berichtjes naar elkaar kan sturen via mobiel internet. De fabrikant hoopt daarmee jongeren te lokken. Veel tieners stapten afgelopen jaar over op een goedkope Blackberry vanwege het gunstige tarief voor mobiel internet in combinatie met de gratis Ping-berichtendienst.

Samsung wil de exodus naar Blackberry een halt toeroepen en maakte vrijdag bekend eigen Ping-apps te hebben uitgebracht voor zijn toestellen. Ze zijn te vinden ergens op www.samsungmobile.nl. Uniek aan de dienst is trouwens dat pingen hiermee platform-, merk- en netwerkoverstijgend is. Je kunt de app ook gebruiken als je geen Samsung-toestel hebt, en je kunt pingen naar elke telefoon van een ander merk, stelt Samsung althans.

Het blijft niet bij pingen in tekstberichtjes, er zijn ook apps voor P!ng Voice en P!ng Picture voor communiceren in korte audioboodschappen (push-to-talk) en met foto's. Volgens Samsung Nederland verschilt het per abonnement en toestel welke van de drie P!ng-apps er beschikbaar zijn.