Tech

Muurschilderingen met verfkogels

26 maart 2010 11:15 Aangepast: 29 april 2018 08:02

<p><strong>De Berlijnse Facadeprinter maakt muurschilderingen met behulp van een computergestuurd paintballapparaat.</strong></p>&#13; <p></p>

De Facadeprinter lijkt op een opgevoerde stofzuiger met een gastank eraan vastgekoppeld. Maar hij zuigt niet, hij schiet. Hij lanceert vijf paintballkogels per seconde om muurschilderingen te maken. Met hulp van software kun je de 'muurprinter' programmeren om je vector-bestanden en JPG's op de muur te krijgen. Je kunt zelfs een usb-stick gebruiken om je afbeeldingen in te laden. Dat is toch wat spannender dan een projectie op een muur.

Het apparaat schiet de verfballetjes met een snelheid van 200 km per uur en er zijn in totaal dertien verschillende kleuren beschikbaar. De Facadeprinter kan afbeeldingen tot 8 meter hoog produceren. Hoe permanent de beschilderingen zijn, ligt aan het soort verf dat je gebruikt. Helaas is de Facadeprinter niet bijzonder nauwkeurig, want elk schot op de muur heeft een diameter van 5 tot 10 centimeter.

Of de Facadeprinter echt voor de huis-tuin-en-keuken artiest beschikbaar gaat worden is nog onbekend. Je kunt de uitvinders van de machine wel alvast boeken om een demo te geven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van