Tech

Stap in de trein om je virtuele goederen te verhandelen

30 maart 2010 16:17 Aangepast: 29 april 2018 08:02

<p><strong>In de Nederlandse iPhone-game Merchant gebruik je je locatie voor het bouwen van virtuele nederzettingen en verhandelen van producten.</strong><br /></p>

Merchant is sinds maandag beschikbaar in de App Store. Het spel is gemaakt door het Amsterdamse Oberon Interactive en is al flink getest in Amsterdam: er zijn nederzettingen gesticht en er wordt druk gehandeld in de virtuele goederen in het spel.

Merchant speel je tegen anderen via mobiel internet en het spel gebruikt je locatie op meerdere manieren. Doel is zoveel mogelijk punten te behalen en dat doe je door producten te produceren in nederzettingen of ze te verhandelen. Die nederzettingen kan je alleen bouwen op basis van je locatie. Het is dus verstandig nederzettingen neer te zetten op plekken waar je vaak komt.

De producten die de nederzettingen leveren kan je naar anderen plekken in het spel brengen door naar die locatie te gaan. De game heeft ook een virtuele markt voor kopen en verkopen van producten. Elke regio heeft eigen specialiteiten. Zalm is bijvoorbeeld in Amsterdam te koop, zwaarden in Maastricht. Reis je veel dan ben je in dit spel dus in het voordeel. Merchant is gratis verkrijgbaar, maar de pro-versie kost 2,39 euro en virtuele goederen kosten 0,79 euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van